göndör haj kifésülése

írta: Dömény Gabriella

2018.02.10.

Rengeteg kérdést kapunk a göndör haj gondozásával kapcsolatban. Hogyan akadályozzuk meg a fürtösödést? Hogyan tartjuk karban a gubancolódást? Milyen termékeket használjunk? Mint olyan valaki, akinek végül sikerült elfogadnia göndör haját , én tudok segíteni.

A megfelelő ápolás óriási különbséget jelent, megtanítja gyermekünk elfogadni a göndör hajat, ahelyett, hogy folyton az egyenes hajra vágyna. Ha korábban rájöttem volna, hogy a göndör haj tényleg szép lehet, és nem feltétlenül rendetlen fürtöket jelent, megtakarítottam volna magamnak sok száz órányi vesződséget a hajam kiegyenesítésével. Sokkal könnyebb a fürtöket rendben tartani, mint folyton egyenesítgetni, nem is beszélve gyermekünk önbecsüléséről.

Tehát, először is, SOSE keféljük a göndör hajat. De akkor hogyan kezeljük a csomókat? Hajmosásnál a kondicionálót széles fogú fésűvel dolgozzuk bele a hajba. Fogjuk a hajfürtöt egyik kezünkbe, a másikat alulról felfelé haladva, lassan, fokozatosan fésüljük át. Ezzel a módszerrel megakadályozzuk a haj húzását. A csomósodásra nagyon hajlamos haj kezelésére próbálja ki a detangler kifésülőszert és öblítést nem igénylő kondicionálót.

Az én titkos fegyverem: sose öblítsük ki teljesen a kondicionálót. Egy keveset hagyjunk benne a hajban (főként a végekre), így extra hidratáló hatást érünk el, majd csavarjuk ki a felesleges vizet. Fürdés után dörzsöljünk bele valamilyen alkoholmentes formázózselét vagy könnyű formázókrémet, így kissé rásegítünk a természetes csigákra. Az alkoholmentes formula nem szárítja a hajat és segít a szép fürtök megtartásában anélkül, hogy nedves vagy ragadós hatása lenne. Kis gyakorlás szükséges a kellő mennyiség kitapasztalásához. Kezdjük egy mogyorónyi mennyiséggel, igyekezzünk egyenletesen eloszlatni bedörzsölés közben.

A napközbeni fésülködésnél mindig használjunk kifésülőszert és a fent leírt fésülési módszert. Olyan, mint egy varázsszer! Hidrolizált búzafehérjét és keményítőt tartalmaz a kondicionálás, védelem és a hajszál kisimítása érdekében. Segítségével ki tudjuk fésülni a gubancokat. Megelőzésként éjszakára, vagy aktív tevékenységekhez kössük le a hajat (vagy fonjunk laza fonatokat).

Végül de egyáltalán nem utolsósorban  a jó hajvágás segít a fürtök formázásában. Gyakran előfordul, hogy ha nincs eléggé rétegezve, vagy a régetek túl hosszúak, ez egészen lelapítja a hajat a fejtetőn. Keressünk olyan fodrászt, akinek van tapasztalata a szép göndör haj kezelésében.

Mint mindig, küldjétek meg nekünk gyermeketek képét az új frizurával, és kiposztoljuk a Facebook oldalunkra. Sok szerencsét!

További cikkeink

minden jog fenntartva. © 2018 miss rose kft. design by tasnadi.

EN

webshop

üzleteink

blog

galéria

szülinap

rólunk

franchise

árak